Про новації для переселенців на Буковині розповіли фахівці безоплатної правової допомоги (ФОТО)

07.07.2022 16:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Активна співпраця з соціальними партнерами сприяє підвищенню ефективності діяльності фахівців системи БПД на Буковині. Це спрощує доступ до безоплатної правової допомоги та задовольняє потреби громадян (передусім, соціально вразливих) у правових послугах.

Юристки Чернівецького місцевого центру з надання БВПД Діана Ардель та Христина Чопчик спільно з громадською організацією «Чернівецьке об'єднання «Захист»  нещодавно зустрічалися з мешканцями прихистку «Місто добра». Фахівці роз'яснили про пільги та гарантії внутрішньо переміщених осіб, порядок отримання безоплатної правової допомоги, а також відповіли на актуальні запитання.

Читайте також

«Мікробізнес для внутрішньо переміщених осіб» організували у Чернівцях
У Чернівецькій області внутрішньо переміщеним особам надають житло

Завідувач сектору «Хотинське бюро правової допомоги» Галина Руснак взяла участь у круглому столі спільно з соціальними партнерами, який організували у Хотинській філії центру зайнятості для вимушених переселенців. Під час заходу обговорили основні аспекти щодо прав та пільг внутрішньо переміщених осіб, а ще зосередили увагу на певних законодавчих новаціях воєнного часу.

З метою допомоги людям, які перемістилися із зони бойових дій та втратили документи, Кабмін ухвалив нову постанову, за якою відтепер стати на облік внутрішньо переміщених осіб та почати отримувати виплати можна без паспорта. Щоби стати на облік, переселенці можуть використати: 

  • документи з додатку Дія, зокрема єДокумент, що на час війни замінює паспорт;
  • довідку про те, що вони звернулися за оформленням паспорта до Державної міграційної служби. 

Відповіді на найпоширеніші правові питання ВПО: 

  • Встановлення факту внутрішнього переміщення особи та отримання відповідної довідки https://bit.ly/39H7ki2 
  • Надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам https://bit.ly/3tLsfXN 
  • Надання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів проєктів Організації Об'єднаних Націй https://bit.ly/3Najr4C 
  • Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб https://bit.ly/3Oooxvc 
  • Повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій https://bit.ly/3QLKzKy 

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

В разі виникнення запитань телефонуйте за Єдиним номером контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103

null
Фото з мережі Інтернет

 

БПД. Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews