Шахраї видурили у двох буковинців понад 65 тисяч гривень: як не потрапити "на вудочку"

02.08.2022 08:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Упродовж доби на спецлінію «102» надійшло два повідомлення від жителів Чернівецької області про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використали різні шахрайські схеми.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цих протиправних дій.

Зокрема, 31 липня, до поліції звернувся 36-річний житель села Кліводин та повідомив, що на номер його мобільного телефону прийшло повідомлення про нарахування коштів. Заявник перейшов за посиланням, прикріпленого до смс, після чого з його рахунку було списано 41 тисячу гривень.

Цього ж дня у жителя Дністровського району порушник виманив гроші, використовуючи іншу шахрайську схему. Незнайомець зателефонував до 47-річного чоловіка та під приводом повернення неіснуючого боргу вимагав віддати йому гроші. Заявник не перевірив отриману інформацію та самостійно перерахував шахраю 25 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Наразі проводяться досудові розслідування. 

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з ваших рахунків. Ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які приходять вам від незнайомих людей. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати свої персональні дані, до яких належать: 

-    термін дії банківської картки;
-    PIN-код;
-    слово-пароль; 
-    cvv2-код.

Ніхто не має права просити у людини розголошення чи оприлюднення цієї інформації, наголошують у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews