Максим Кияк

Максим Кияк

експерт Ради зовнішньої політики "Українська Призма", кандидат філософських наук, дипломат

Російські ЗМІ ширять фейки про контрнаступ українців

05.09.2022 14:06   Джерело: CvNews
Автор : Максим Кияк

Російські пропагандистські ЗМІ продовжують ширити фейки. Так, з початком контрнаступу наших військових на Херсонщині, вони стали публікувати матеріали про нібито провальний наступ українських захисників.

Така поведінка з боку росії є цілком очікуваною, адже та звикла використовувати інформаційну тишу для просування вигідних наративів. Ось і зараз, коли зберігається інформаційна тиша щодо контрнаступальних дій наших військових на Херсонському напрямку, росія робить все, щоби дискредитувати Україну та деморалізувати наших громадян. Але найбільше ці брехливі потуги традиційно спрямовані на внутрішню авдиторію росіян, можлива втрата Херсону для якої буде справжнім фіаско.

Варто набратися терпіння і у жодному випадку не сприймати те, що подають російські псевдомедіа та телеграм-помийки.

Такі складні військові операції не тривають протягом годин чи днів. На це можуть піти тижні чи, навіть, місяці. З одного боку, також не варто мати завищених очікувань. А, з іншого, необхідно відкинути зрадофільські настрої та дати ЗСУ і всім силам оборони України виконувати свою роботу. Адже ворог вкрай підступний, цинічний і професійний й озброєний він аж ніяк не луками та списами. Контратакувати, яка відомо, завжди набагато складніше, ніж тримати оборону. Разом із тим, Збройні Сили України, на відміну від ворога, вміють цінувати життя особового складу. Звісно, більшість відчуває втому та хоче якнайшвидшого результату. Проте, все ж варто набратися терпіння, послуговуватися офіційними джерелами інформації,  відкинути деструктивні думки та зосереджено робити для перемоги те, що вже робили до цього, але вдвічі більше та продуктивніше. Україна є приреченою на перемогу.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews