Експонатів торкатися обов’язково: у Чернівцях відкрили інтерактивний Музей науки (ФОТО)

08.12.2022 08:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У Чернівцях відкрили другий в Україні Музей науки Малої академії наук НАНУ.
Його створення - ініціатива голови обласної ради Олексія Бойка та президента МАН Станіслава Довгого. Також це результат реалізації Меморандуму про співпрацю між Малою академією наук, Чернівецькою обласною радою, обласною військовою адміністрацією та Чернівецькою міською радою.
 
Музей відкрили на базі Буковинської малої академії наук учнівської молоді у ТРЦ «Панорама» на вулиці Хотинській. Одночасно він може умісити до 70 відвідувачів.
 
Перші місяці вхід тут буде безкоштовним.. Там представлено близько сотні експонатів. Для дослідницьких експериментів музей пропонуватиме маленьким відвідувачам понад 80 одиниць, з якими можна інтерактивно взаємодіяти. Пів сотні із них привезли з Києва, ще 30 – із Музею цікавої науки з Одеси. Також найбільша міжнародна музейна асоціація Ecsite передала експозицію «Оптичні ілюзії» з німецького музею «Технозеум», що в місті Мангайм. Завдяки їй відвідувачі зможуть зрозуміти особливості кімнати Еймса, подивитися крізь дзеркальний лабіринт чи пізнати принципи роботи калейдоскопу.
 
- Це лише перший етап нашої співпраці, – наголосив президент Малої академії наук Станіслав Довгий. – Надалі ми плануємо активно розвивати Музей науки, зокрема створити декілька наукових лабораторій, майстерень, бізнес-інкубатор, відкрити школу стартапів».
 
 
- Я дякую сьогодні тим, завдяки кому ми маємо можливість відкривати цей музей, вчитися і творити. Я дякую Збройним силам України, а також усім, хто невтомно працював над реалізацією цього важливого проєкту. Ми усі знаємо, що найкращі інвестиції - це інвестиції у дітей і зараз ми інвестуємо у їхню науку, – зазначив під час відкриття голова обласної ради Олексій Бойко.
 
Планується створити графік згідно з яким музей зможуть відвідати учні з усіх 52-х громад області. Упродовж зимового періоду Музей науки працюватиме 3-4 години на день. За бажання освітян, тут навіть можна буде проводити уроки фізики чи хімії.
Мала академія наук має на меті створити Музеї науки в усіх областях України. На прикладі музею у Чернівцях буде розроблено концепцію їхнього облаштування в інших регіонах.
 
Музей науки. Фото Чернівецької обласної ради

Музей науки. Фото Чернівецької обласної ради
Музей науки. Фото Чернівецької обласної ради
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews