Вартість централізованого теплопостачання в умовах відключень електрики: якими будуть тарифи?

11.12.2022 17:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівчани, які живуть у будинках з централізованим теплопостачанням, в умовах відключень електрики платитимуть лише за ті години, коли працювала котельня.

Про це  повідомили у департаменті інфраструктури та благоустрою міськради, - пише Суспільне.

"Якщо котельня подавала теплоносій 16 годин з 24, то і нарахування буде здійснюватися лише по часу активної подачі тепла", — повідомили в департаменті.

Ті чернівчани, які мають загальнобудинковий лічильник, як і раніше, сплачуватимуть за спожиті гігакалорії.

Зокрема, пояснюється:

  • Перелік об'єктів критичної інфраструктури в Чернівцях, яким не вимикають електрику, затверджує обласна військова адміністрація. Місто надає пропозиції, зокрема просить не вимикати соціальні установи, лікарні, котельні, повідомив на брифінгу 9 грудня міський голова Роман Клічук. За його словами, обговорюють, щоб в районах міста, де найбільше відключень світла, не вимикали надовго котельні.
  • У Чернівцях працює понад 80 котелень, з них чотири — великі, які опалюють більшу частину міста, повідомляли раніше Суспільному в департаменті інфраструктури.
  • Тарифи на тепло під час опалювального сезону залишився на рівні минулого року — для населення становить 1204,62 гривні за гігакалорію. Тариф на тепло в Чернівцях — занижений, його не змінювали з 2018 року.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews