Міст у Сторожинці відремонтували вперше за 38 років (ФОТО)

30.12.2022 08:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області повідомляє, що рух оновленим мостом відкрито і ним рухаються транспортні засоби до українсько-румунського кордону.
 
Переправа через річку Сірет – частина прикордонної дороги Т-26-08 Сторожинець – КПП «Красноїльськ». Автошляху, який має важливе соціально-економічне значення, адже з’єднує Україну з Румуніє через пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус».
 
Міст у Сторожинці побудований у 1963 році, а у 1984-ому – реконструйований. Відтоді цю переправу масштабно не ремонтували. Першочергово необхідно було змінити всі зношені деформаційні шви, укріпити конструкцію споруди та оновити асфальтобетонне покриття.
 
Основне завдання поточного середнього ремонту - покращення транспортно-експлуатаційних показників моста та доведення технічних параметрів до сучасних нормативів.
 
 
Оновлення моста виконували у межах поточного середнього ремонту прикордонної дороги Т-26-08 Сторожинець – КПП «Красноїльськ». Автошляху, який сполучає регіональну трасу Р-62 з міжнародним пунктом пропуску «Красноїльськ», що на кордоні з Румунією. А під час війни транспортний зв’язок із союзною державою дозволяє відкрити нові гуманітарні коридори, які забезпечують вільне та безпечне пересування мирного населення та доставку гуманітарної допомоги з країн ЄС.
 
 
На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять, дорога, дерево та текст
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews