У Чернівцях відкривається хаб для жінок-підприємиць UWE Hub

09.03.2023 08:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Центр «Розвиток КСВ» оголосив open call для українських громад, які бажають долучитися до створення мережі локальних офлайн-хабів для жінок-підприємиць Ukrainian Women Entepreneurs Hub (UWE Hub).

Після декількох етапів відбору було обрано чотири громади, в яких вже навесні 2023 будуть створені перші офлайн хаби для жінок-підприємиць. Партнер ініціативи - GlobalGiving. Партнери навчальної програми з підприємництва – Посольство Королівства Нідерланди в Україні та глобальний рух Buzz Women.  

Офлайн UWE Hub – це простір розвитку та навчання, обміну досвідом і нетворкінгу, пошуку шляхів зростання для жінок, зацікавлених у розвитку власної справи. Також це дружній до діток простір з інтерактивною залою. Ідея відкриття жіночих хабів виникла з сильного бажання об’єднати та підтримати українських жінок-підприємиць по Україні та світу і створити мережу відповідального жіночого бізнесу, що впливає на життя міста і країни.

- Жіноче економічне уповноваження та підприємництво — це фундамент, на якому розвиватиметься економіка України як зараз, так і в процесі відбудови. Саме тому і виникла ідея Програми UWE Hub - як відповідь на війну та потребу допомоги жінкам, які стали переселенками або біженками. За цей рік ми плануємо навчити 10 000 жінок підприємництву та відкрити 7 хабів в Україні, та ведемо перемовини за кордоном, - каже голова правління ГО Центр "Розвиток КСВ", засновниця Програми UWE Hub Марина Саприкіна.

На Конкурс по відкриттю UWE Hub офлайн було подано 124 заявки, з яких за результатами відбору та інтерв’ю було обрано 4 громади: Бровари (Київська обл.), смт Гоща  (Рівненська обл.), Івано-Франківськ та Чернівці.

- Наша громада має спільний орієнтир з UWE Hub - розвиток жіночого підприємництва. І я переконаний, що створення офлайн хабу в Чернівцях стане чудовим стимулом для розвитку жіночої бізнес-спільноти та підтримки мешканок громади, які вже ведуть підприємницьку діяльність, або лише прагнуть започаткувати власну справу. Завдяки відкриттю хабу ми зможемо також ефективно відрефлексувати на запити релокованих підприємиць та жінок ВПО, - говорить директор Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Сергій Бостан.

Серед активностей, які проводитимуть офлайн хаби, будуть: ексклюзивна тренінгова програма з підприємництва UWE Hub, робота з менторами, психологічна підтримка, воркшопи, відкриті події та нетворкінг. Жінки, які мають дітей, зможуть залишити своїх діток в дитячій кімнаті хабу під час навчання. Окремо, UWE Hub має плани навчати жінок і в містах та селищах, які розташовані поруч, в тому числі й в сільській місцевості.

Довідково

UWE_hub (Ukrainian Women Entrepreneurs Hub) – це спільнота свідомих підприємиць, які зацікавлені у розвитку власної справи, і стейкхолдерів, які готові підтримувати бізнеси жінок. Програма UWE Hub започаткована у серпні 2022 році Центром “Розвиток КСВ” в рамках Програми «Мріємо та діємо». Створення та розбудова мережі офлайн-хабів для жінок-підприємиць в Україні реалізується за фінансової підтримки Global Giving.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» - експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими 10 років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews