Засідання обласної Ради Церков і релігійних організацій провели у Чернівцях: про що говорили

20.03.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Днями в Чернівецькій ОВА відбулося засідання обласної Ради Церков і релігійних організацій. Розпочали його із спільної молитви за Україну.

- Ми повинні бути єдиною командою тому, що в наш непростий час, час війни, коли ми боремось із ворогом за існування нашої нації, зв’язок кожної людини з релігією загострюється. Завжди у важкий час ми звертаємось до Бога. 

Такі зустрічі, які ми проводимо, вони повинні зближати нас, оскільки будь-яка релігія націлена на те, щоб направити людину на правильний шлях. Зараз я закликаю нас до єднання, оскільки саме в єдності наша сила. І в тому є ваша велика заслуга, оскільки ви дуже багато чим допомагаєте нашим воїнам, морально їх підтримуєте. 

Я дякую усім вам, що ви не опускаєте руки. І ви це робите з дня у день. Це дуже важливо для усіх людей. Також ви не забуваєте про людей, які втекли від війни і знайшли тут прихисток. Ви даєте їм можливість знайти Бога і повірити, що в світі є справедливість. В такий час це дуже важливо, – сказав начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Під час засідання обговорили низку важливих питань. Зокрема, про дотримання заходів правового режиму воєнного стану під час звершення релігійних (Великодніх) обрядів та богослужінь.

- Наближаються найбільші релігійні свята – Вербна неділя та Великдень. На час воєнного стану всі повинні дотримуватись правил безпеки. Повітряну тривогу ніхто не скасовував. Ми розуміємо, що в ці дні культові споруди можуть стати ціллю агресора. Тож сигнал тривоги повинен стати тією червоною лінією, яка передбачає евакуацію громадян з приміщень до найближчого бомбосховища. 

Тож я звертаюсь до всіх, щоб ці постулати виконувались задля безпеки наших громадян, – зазначив заступник начальника Головного Управління національної поліції в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

Серед іншого, також обговорили організацію роботи державного реєстратора по наданню адміністративних  послуг з державної реєстрації релігійних організацій та стан дотримання у Чернівецькій області законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews