У Чернівцях дозволили рух громадського транспорту під час повітряної тривоги (ВІДЕО)

22.03.2023 07:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях дозволили рух громадського транспорту під час повітряної тривоги. Рішення про це прийняли перевізники.

Про це у коментарі Суспільному сказав заступник міського голови Ігор Крохмаль.

За його словами, перевізники прийняли таке рішення, бо недоцільно висаджувати людей на зупинках, де вони масово скупчуються і наражаються на більшу небезпеку.

- Є досвід інших міст, де транспорт курсує. В частині міст — частково, у більшості міст навіть на сході, у прифронтових областях — курсує увесь. Оперативно під час тривоги транспортному засобу довезти людей до укриття і проконтролювати, щоб всі пішли в укриття — це складне завдання, — сказав Крохмаль.

Раніше у коментарі Суспільному заступниця начальника ОВА Альона Атаманюк казала, що в обласній військовій адміністрації можуть розглянути питання про відновлення руху автобусів і тролейбусів під час тривоги після офіційного звернення міськради Чернівців. Скасувати заборону можуть лише на засіданні ради оборони області.
  • У Чернівцях пропонували дозволити рух транспорту під час повітряної тривоги — петиція набрала достатньо голосів.
  • У березні 2022 року в Чернівецькій ОВА оприлюднили рекомендації про те, як поводитися в громадському транспорті під час повітряної тривоги. Впродовж десяти хвилин водій має довезти людей у громадське місце — автобус чи тролейбус має рухатись до найближчого сховища (підвал, підземний паркінг чи інше укриття). Пасажири мають вийти з транспорту і йти у безпечне місце.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews