Священника УПЦ з Буковини підозрюють у незаконному переправленні чоловіків за кордон

03.04.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівецькій області священника Української Православної Церкви підозрюють у незаконному переправленні чоловіків за кордон. Ймовірно він обіцяв вивезти чоловіків до Румунії за 4 тисячі доларів.

Про це йдеться на Facebook-сторінці департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Правоохоронці отримали звернення від Чернівецької ОВА, що служитель одного з монастирів у прикордонному з Румунією селі організував незаконну схему виїзду чоловіків за кордон. За інформацією СБУ, це помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Суспільне намагалося сконтактувати з адміністрацією монастиря, щоб дізнатися їхню позицію. Також телефонували у канцелярію Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ. На наші дзвінки не відповіли.

За даними СБУ, у вересні минулого року чоловік пообіцяв допомогти трьом місцевим жителям виїхати за кордон.

- Чоловіки мали зібратися на території монастиря – звідти їх обіцяли вивезти за кордон. Натомість чоловіків привезли до прикордонного району та показали місце, де вони нібито могли перейти до Румунії, – йдеться в повідомленні.

Також, ймовірно, священник залучив іншого чоловіка, який виготовляв військовозобов'язаним документи, щоб вільно пересувати країнами ЄС. Правоохоронці зафіксували кілька фактів, коли чоловікам вдалося перетнути кордон з Румунією.

Священнику оголосили підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Справу чоловіка, який ймовірно виготовляв документи військовозобов'язаним, розглядають у суді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews