Депутати Чернівецької облради не підтримали заборону діяльності УПЦ МП на Буковині

16.05.2023 19:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Депутатська більшість, яка сформована з депутатів від ОПЗЖ, прийняла компромісне рішення.

Чернівецька обласна рада не підтримала рішення про заборону УПЦ МП. Депутатська більшість, яка сформована з депутатів від ОПЗЖ, прийняла компромісне рішення, яке не обмежує діяльність Московського патріархату на Буковині.
 
Також, прийняте радою рішення ніяк не торкнеться МП, бо він офіційно зареєстрований в Україні. Це дозволило депутатам більшості в облраді, в яку входить проросійська партія ОПЗЖ, вивести МП з-під удару, - пише promin.cv.ua.
 
 
Депутатка та відома лікарка Ольга Кобевко зауважує, прийняте радою рішення ніяк не торкнеться МП, бо він офіційно зареєстрований в Україні. 
 
"Рішення обласної ради звучить чітко про те, що забороняється діяльність релігійних організацій, які зареєстровані в країні-агресорі. А жодна церква УПЦ МП на Буковині не зареєстрована в Росії чи інших країнах.
 
Вона зареєстрована саме в Україні, тобто мовчазною згодою ми погодили, що церкви МП, які називалися в минулому саме московського патріархату, залишаються функціональними на Буковині – церкви, інші релігійні організації, їхні секретаріати, які зареєстровані не тільки в Києві а й на Буковині, тобто юридично всі документи зареєстровані в Україні. Це рішення ніяк на них не впливає – абсолютно.
 
На жаль, проголосували саме за це рішення, без додатку УПЦ МП", - каже Ольга Кобевко.      
 
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews