Повінь на Львівщині: рятувальники опублікували вражаючі фото наслідків стихійного лиха

12.06.2023 10:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Затоплені шість вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені п’ять місцевих мостів.

Через сильні дощі та стікання гірських вод на Львівщині 10 червня трапилося розтікання річки Східничанка.

 
Загалом, пошкоджено 5 місцевих мостів та затоплено 15 автомобілів. Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області, станом на ранок 11 червня у підтопленій місцевості продовжуються рятувальні роботи.
 
Підрозділи ДСНС здійснили евакуацію з підтоплених територій 45 осіб, серед яких 8 дітей, та надали допомогу в транспортуванні одній особі. Також з 16 домогосподарств відкачали близько 12 кубічних метрів води.
 
У цілях безпеки, електро-, газо- та водопостачання селища тимчасово припинили.
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
null


null
 
"Світло дали тільки вночі, а газу досі немає... Ніби один міст знесло, а інші пошкоджені – одна частина СМТ була ізольована від іншої. Воду в криницях народ не п'є – усі пішли в магазини", – розповіли виданню Obozrevatel очевидці про ситуацію у смт Східниця.
 
Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, від негоди на Львівщині постраждали Дрогобицький і Стрийський райони.
 
У районах Підгородці та Урич сталося розмиття дорожнього покриття, через це було перекрито рух в найбільш небезпечному місці. Також було забезпечено об'їзні шляхи для транспорту.
 
 
null

null
Із заповідника Тустань, де проводився чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 осіб, з них 44 були дітьми. Деякі з учасників евакуювалися залізницею до своїх місць проживання, а інших тимчасово розмістили у місцевому народному домі.
 
Рятувальні роботи у підтопленій місцевості тривають.
 
За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології, 11 – 13 червня в Дністрі на ділянці Галич – Заліщики очікується добігання хвилі дощового паводку з підвищенням рівнів води на 0,5 – 1 м над поточними рівнями, без негативних наслідків.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews