У Чернівцях 19 серпня стартує Одеський кінофестиваль

08.08.2023 13:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

XIV Одеський кінофестиваль відбудеться 19-26 серпня 2023 року в двох містах – Одесі та Чернівцях.

У Чернівцях, у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука, відбудуться покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи. В Одесі покажуть ретроспективну та спеціальні програми ОМКФ, пише УП.

- Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинились. Минулого року ОМКФ відбувся одразу на декількох міжнародних майданчиках. Втім, ми прагнемо повернути його додому – в Україну. Але з огляду на безпеку глядачів та гостей, цьогоріч ми вирішили провести частину 14-го ОМКФ в новій для нас локації – у Чернівцях. І ми дуже вдячні центру імені І. Миколайчука, який на час проведення фестивалю стане для нас домівкою, – зазначила генеральна директорка фестивалю Анна Мачух.

 

Цьогоріч фільми у конкурсні програми відбиралися незалежною комісією, до складу якої увійшли програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк, програмний директор "Артхаус Трафік" Ілля Дядик, генеральний продюсер фестивалю Миколайчук OPEN Олексій Гладушевський та член консультаційної Ради з програмних питань ОМКФ Ігор Сукманов. 

Першим про те, що ОМКФ 2023 може пройти у Чернівцях, на початку квітня повідомив міський голова Роман Клічук. Він розповів, що крім другого кінофестивалю "Миколайчук OPEN", цього літа Чернівці приймуть ще один кіноогляд.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews