У дику природу на Буковині випустять понад 300 фазанів (ФОТО)

Тут можна зустріти три види фазанів - мисливського, румунського та золотистого

10.08.2023 15:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Понад 300 фазанів випустять уже цієї осені в дику природу у філії "Сокирянське лісове господарство" ДП "Ліси України". Саме така кількість дитинчат зараз підростає у фазанарії Романківецького лісництва.
 
Процес відтворення фазанів в лісі починається ще з весни. Лісівники збирають яйця у спеціального маточного поголів'я та закладають їх у інкубатор, де вони знаходяться близько 25 днів. Коли пташенята вилуплюються, їх пересаджують у спеціальні шафи, відомі як "ясла", там вони підростають та зміцнюються. Після цього малечу переводять у великий вольєр, де вона має змогу звикнути до навколишнього середовища та підготуватися до повноцінного життя в дикій природі.
 
Фазани. Фото Ліси України

Фазани. Фото Ліси України

Яйця фазанів. Фото Ліси України
 
Значний успіх у відтворенні фазанів цього року також здійснила самка фазана золотистого, яка самостійно вивела 5 дитинчат з 8 яєць. Лісівники зауважують, що такий результат зустрічається не часто, і 75% виживших пташенят - це чудовий показник.
 
Виростити фазанят - справа кропітка. Маленькі пташенята повинні правильно харчуватися, мати достатньо світла, тепла, води та вітамінів.
 
Наразі в фазанарії окрім дитинчат проживає ще 34 особини маточного поголів'я. Його обов'язково поновлять, щоб вивести птахів на наступний рік. Там можна зустріти три види фазанів - мисливського, румунського та золотистого.
 
Вирощуючи фазанів, лісівники допомагають збільшити чисельність популяцій у природних умовах, зберегти цінний генофонд та біорізноманіття.
 
Фазани. Фото Ліси України

Лісівник з фазаном. Фото Ліси України
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews