Буковинця забезпечував генеральний штаб РФ інформацією

28.09.2023 19:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Буковинця засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду та виправдовування збройної агресії РФ. 

Чоловіка завербував представник головного управління Генштабу Збройних сил РФ для розвідувально-підривної діяльності у Харківській та Чернівецькій областях.

Про це повідомили на сайті обласної прокуратури.

За інформацією прокуратури, буковинець познайомився з представником головного управління Генштабу Збройних сил РФ у соцмережах, де поширював проросійські наративи. Після обговорення військово-політичної ситуації в Україні чоловік погодився на співпрацю.

З березня 2023 року на Харківщині буковинець збирав та передав до РФ координати стратегічних об’єктів та інформацію про рух військової техніки.

У травні цього року чоловік повернувся на Буковину, де мав зібрати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури: координати мостів, залізничних сполучень та локації правоохоронних органів регіону, йдеться у повідомленні прокуратури.

Чоловіка затримали правоохоронці під час спроби зафільмувати один із військових об’єктів у Чернівцях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews