У центрі Чернівців облаштовують зливові мережі

19.11.2023 21:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях виконують роботи з влаштування зливової мережі, щоб під час зливових дощів не затоплювало вулицю Вокзальну та залізничний вокзал.

Це доволі дорого, обсяги великі, тому роботи розбили на кілька етапів, йдеться у публікації "МБ".

Минулого року зробили частину зливової мережі на вулиці Вокзальній. Цього року працюють на вулиці Хмельницького. Тому з 18 листопада до 15 грудня у межах перехрестя Головної, Сагайдачного та Хмельницького частково обмежать рух транспорту.

"На перехресті вулиць Хмельницького, Сагайдачного та Вокзальної роблять зливову мережу, встановлюють зливові приймачі. Завдяки цьому зменшуються потоки дощових вод на цих вулицях під час злив, вони потрапляють у зливову каналізацію. Досі її практично не було. Це друга черга робіт з облаштування зливової мережі. Договором передбачено ще й заміну трубопроводу. На вулиці Хмельницького старі залізобетонні труби замінюють на поліпропіленові. Встановлюють 40 метрів труби діаметром 800 мм і 20 метрів труби діаметром 315 мм", – пояснює директор департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Ігор Ніколенко.

Також роблять каналізаційні колодязі та лотки для приймання стічних вод з улаштуванням решітки.

Цього року частково роботи триватимуть ще на вулицях Сагайдачного та Вокзальній. Тут теж встановлять зливові приймачі. Поділили роботи на частини, щоб не ускладнювати рух на завантаженій дорозі.

Працює на цій ділянці підприємство "Грейп-2002", закінчити роботи воно має до 15 грудня. Підрядник обіцяє вкластися у термін.

"За контрактом, вартість робіт становить майже чотири мільйони гривень, але доки не виконані роботи, остаточної суми немає. Тендер на ці роботи завершили в березні. Та через нестачу працівників підрядник лише зараз зміг стати до робіт, тому терміни виконання продовжили до 15 грудня. Найскладніші роботи — це укладання трубопроводу діаметром 800 міліметрів. Їх уже виконали, залишилося змонтувати решітки та відновити благоустрій", – каже Ігор Ніколенко.

Ігор Ніколенко зазначає, що наступного року планують реалізовувати третій етап робіт.

"За наявності фінансування будемо виконувати роботи з відведення дощових вод на вулиці Вокзальній. Там також мають встановити зливові приймачі. Наразі працюємо з проєктантом щодо рішень, щоб максимально відвести дощові води у зливову каналізацію й усунути проблему затоплення вулиці Вокзальної", – зазначає посадовець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews