Криптовалюта в кредит як варіант оптимального використання коштів

15.01.2024 20:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Криптовалюта в кредит – це популярна сьогодні послуга, яка у глобальному сенсі схожа на позики банківських систем. За допомогою такого інструменту ви зможете отримати потрібний вид крипти для задоволення задач в криптоіндустрії. Кредитний ринок криптовалют України працює за простим алгоритмом:

  • Позичальники можуть закласти свої цифрові монети, щоб отримати кредит в іншій крипті.
  • Кредитори надають свої активи у борг, за що позичальник зобов'язується виплачувати обумовлену відсоткову ставку.

Відстежуючи ціни на ринку криптовалют, ви можете коригувати свою стратегію, щоб розуміти, як ефективно вкладати свої гроші. Криптотрейдери та інвестори використовують позики для реінвестицій з метою збільшення свого капіталу.

Суть криптокредитів залежно від платформи

Курс криптовалют станом на сьогодні демонструє зростання, що приваблює дедалі більше людей у цю сферу. Маючи базові знання у цій галузі, ви швидко розберетеся, як працюють централізовані та децентралізовані майданчики. Сама схема кредитування схожа на позики із традиційної фінансової системи.

Оцінивши онлайн у криптовалют курс, ви можете визначити ті види активів, з якими найвигідніше працювати в даний період часу. Після цього необхідно внести заставну суму, щоб кредитний сервіс видав крипту у борг. Запозичені гроші ви можете використати, як забажаєте. Однак до закінчення терміну дії кредиту ви повинні погасити його та виплатити відсотки.

Якщо позичальник не виконав свої зобов'язання або ціна криптовалюти в Україні, яку ви внесли як заставу, впала нижче заздалегідь встановленого порогу, то кредитор може конфісковувати заставну суму. Це робиться для того, щоб кредитор зміг відшкодувати збитки. Якщо ви працюєте з централізованою платформою, то вона контролює рух грошей між обома сторонами або сама виступає у якості кредитора. Робота децентралізованих майданчиків збудована на смарт-контрактах.

В основному курс криптовалют на сьогодні відстежується або на централізованих криптобіржах, або на агрегаторах типу CoinMarketCap. CEX-сервіси є більш безпечними і, як правило, мають страховий фонд. DEX-платформи в стислі терміни схвалюють заявки по кредитах та відрізняються максимальною прозорістю роботи.

Як отримати криптокредит?

Якщо курси крипто-валют в даний час є оптимальними для маніпуляції з активами, то в першу чергу потрібно вибрати та зареєструватися на централізованій криптобіржі. Наступний крок – проходження верифікації. Рекомендується працювати тільки з перевіреними та надійними сервісами. Ринок криптовалюти пропонує відповідну для цього біржу – WhiteBIT. Це українська платформа, яку визнано однією з найбільших у Європі. Як оформити криптопозику на WhiteBIT:

  • Визначте, яка крипта виступить заставою, а яку – ви візьмете в борг.
  • Встановіть термін кредитування. В основному відсоткова ставка нараховується щогодини, тому обраний термін – важливий параметр.
  • Вказавши всі дані, натисніть «Отримати позику». На ваш криптогаманець надійдуть криптовалюти, які можна використовувати для торгівлі, обміну, виведення, інвестування.

Слідкуйте за тим, який на ринку діє курс криптовалют до долара, щоб виключити ліквідацію вашої застави. Повернути закладені кошти можна, якщо виконати умови кредиту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews