Львівський забудовник, який ошукав інвесторів на понад 250 млн грн у Чернівцях, отримав ще одну підозру

23.01.2024 11:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Майже 270 майбутніх власників квартир сплатили кошти, однак будівництво не завершено, а останні секції будинку зупинені на етапі залиття фундаменту

Про це повідомила Поліція Чернівецької області.

Слідчі поліції повідомили про підозру співорганізатору забудови масштабної афери у Чернівцях.

40-річний житель Львівської області разом із партнером по будівництву підшукали у Чернівцях земельну ділянку та розпочали інформаційну кампанію щодо залучення інвесторів до зведення багатоквартирного житлового комплексу. Відтак, забудовники уклали з інвесторами попередні договори купівлі-продажу нерухомого майна в обласному центрі.

Будівельні роботи призупинилися на стадії часткового зведення будинку. Забудовники відтерміновували строки продовження будівництва та здачі об’єкта в експлуатацію. Коли більшість квартир у цьому багатоквартирному комплексі були продані, підприємство перереєстрували на інших осіб.

Наразі поліцейські встановили майже 270 інвесторів, кожен з яких вклав у будівництво квартир від 500 тисяч гривень до 1 мільйона 300 тисяч гривень. Загалом шахраї ошукали людей на понад 250 мільйонів гривень.

Слідчі поліції повідомили про підозру ще одному співорганізатору незаконного будівництва у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як інформує Zaxid.net, поліція повідомила про підозру у шахрайстві бізнес-партнеру львівського забудовника Ігоря Саврія. Ймовірно, йдеться про співзасновника будівельної компанії «МС Імперіал Буд» Андрія Мазура (Зубика).

Джерела Zaxid.net у слідстві підтвердили, що йдеться про Андрія Мазура (раніше мав прізвище Зубик), який є племінником Володимира Зубика, екс-нардепа від Партії регіонів і засновника відомої будівельної компанії «Інтергал-Буд». Цей будівельний холдинг є забудовником кількох десятків житловвих комплексів у Львові та області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews