Буковинця, який став заступником начальника «виправної колонії» в окупованій Макіївці засудили до 15 років

20.09.2024 16:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Шевченківський районний суд Чернівців визнав беззаперечними зібрані Службою безпеки докази щодо одного з керівників підконтрольної окупаційним органам рф «виправної колонії» на Донеччині, який віддав наказ катувати українських військовополонених.
 
Про це повідомляє пресцентр УСБУ в Чернівецькій області.
 
Зрадником є уродженець міста Сокиряни Чернівецької області. Раніше він працював у Донецькому відділі Державної пенітенціарної служби України.
 
Навесні 2014 року фігурант приєднався до терористичної організації «днр» і одразу почав просуватися «кар’єрними сходами» - від «заступника начальника відділу донецького слідчого ізолятора» до одного з керівників макіївської колонії.
 
На своїй «посаді» зрадник займався «вихованням» українців. За інформацією свідків, він особисто надавав вказівки щодо проведення допитів і катувань військовополонених Збройних Сил України.
 
Суд заочно визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України і призначив покарання - 15 років в’язниці з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.
 
 
Місце перебування зрадника відоме, співробітники СБУ вживають усіх необхідних заходів для притягнення його до встановленої судом відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews