У серці Буковини з'явиться музейно-меморіальний комплекс, присвячений історії євреїв

23.02.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях обіцяють збудувати музейно-меморіальний комплекс, присвячений історії євреїв на Буковині. Музей буде створений на основі приміщення дому прощання, який знаходиться на території кладовища на вулиці Зеленій.

Дім прощання євреїв був збудований у 1905 році, на території теперішнього кладовища на вулиці Зеленій. Зараз приміщення перебуває у процесі реконструкції, та за ініціативи єврейської громади міста та за фінансової підтримки фонду реставрації єврейських кладовищ у Східній Європі, Німецького уряду буде створено меморіальний музейний центр.

Микола Кушнір директор музею історії та культури євреїв Буковини: «Ідея полягає в тому щоб перетворити це приміщення в музейно-меморіальний комплекс буковинського єврейства, музей голокосту та цього кладовища, адже він є унікальним, одним з найбільшим у Європі. На ньому покояться люди які приклалися до розбудови міста, до формування європейського міста у другій половині 19 століття, тут є багато відомих імен, відомих не тільки у Чернівціях, а й у всій Європі».

Основна мета проекту це збереження єврейської історичної спадщини на Буковині.

Микола Кушнір директор музею історії та культури євреїв Буковини: «Тематика музейного комплексу включає в себе теми голокосту, це така специфічна тема історія якої не залишила після себе багато артефактів, це специфічна тема. Чи буде тут багато оригінальних артефактів, я сумніваюся, навпаки будуть застосовані сучасні музейні технології».

Музейний комплекс планують відкрити наприкінці наступного року.

За матеріалами www.vsemisto.info

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews