Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

Орлиця зазвичай лає опонентів позаочі. Навіть Бобул, і той сміливіший

17.11.2023 00:03   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

Як людина, яка мала досвід особистого спілкування з пані Фаріон, поділюся з вами простою відповіддю, чому Ірина Дмитрівна дозволила собі крити останніми дефініціями військових, завдяки яким вона і ми досі живі.

Усе так просто, що аж нудно.

Ірина Фаріон публічно обзивала «виродками» дітей з Пласту за яскраві і сповнені любові ілюстрації Тараса Шевченка.

Ірина Фаріон обзивала «гендернутими» жінок, які висловлюються проти домашнього насильства та дискримінації на робочому місці.

Ірина Фаріон називала «хворими» людей, які кохають не тих, кого дозволила кохати Ірина Фаріон.

І мене завжди дивувало, чому Ірина Дмитрівна миттєво забувала свою манеру обзиватись і хамити, коли сідала в кадр з журналістками, які роками ігнорували війну росії проти України, висловлювали проросійські наративи, рекламували росіян чи вперто створювали в Україні контент російською. Здавалося б, якщо її темперамент дозволяє в грубіянській манері звертатись до патріотичних дітей, активісток чи просто інакших від неї громадян, то де ця пристрасть до безцеремонних дефініцій щодо людей, які шкодили країні ідеологічно та ціннісно? Ви не побачите цих нищівних монологів ні із Влащенко, ні з Раміною. З ними все гаразд, а з азовці та пластуни - «виродки» та «сміття»? (Господи, вона навіть за Бобула вписалась, назвавши його «козаком», попри його багаторічну підтримку партії Регіонів, Попова, Пшонки та решти українофобів)
У чому секрет, знаєте? Я знаю.

Фаріон. Фото з мережі Інтернет

Наше інтервʼю з пані Іриною складно назвати комфортним. Чи не вперше з нею не погоджувались, підважували її позицію з багатьох питань і не дозволяли, щоб сексизм чи гомофобія просто собі звучали в етері, наче це нормально. І знаєте що? А нічого. Після інтервʼю ми з пані Іриною взаємно подякували одна одній за складну розмову. Ввічливо поговорили про погоду, останні новини, навіть роботу львівських таксистів)) Потисли одна одній руки і попрощались. Вже за кілька днів я прочитала на її сторінці «закомплексована баба» у свій бік. Віч-на-віч я залишалася для Ірини Фаріон «пані Еммою», навіть із вимкненими камерами.

Емма Антонюк та Ірина Фаріон. Фото з мережі Інтернет

Я довго думала, про що ця історія. Доки не побачила відео, де режисер Юрій Двіжон, який знімав про Фаріон документалку, робить перед нею камінг-аут. А пані Ірина відповідає йому ввічливо та лагідно, щось на кшталт «Агатангел Кримський один з вас, поцікавтесь, що зробили із ним росіяни». Я очманіла. Ні тобі «хворих», ні «збоченців».

Вловили суть? Орлиця зазвичай лає опонентів позаочі. І опонентами стають не люди, які не люблять Україну, а люди, які не люблять Орлицю. І якби конкретний пластун, азовець чи феміністка стояли навпроти і дивилися у вічі, радикальна правдорубка не дозволила б собі карнавальної істерики.

Ніколи не думала, що скажу таке, але їй Богу, навіть Бобул, і той сміливіший.

https://www.instagram.com/emmocean/

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews