Христя Венгринюк

Христя Венгринюк

письменниця, літературознавиця, художниця

І мої два слова про Коельйо

13.03.2022 20:47   Джерело: CvNews
Автор : Христя Венгринюк
Читала його дуже багато, особливо в шкільні роки і на перших курсах університету. Якщо чесно, то певно лиш останні його романи, які з'являлися українською, не прочитала.
 
Свого часу мене все це приваблювало: езотерика, Кастанеда, Абеляр (знаю, що Пауло дуже далеко до них, але він добряче насмоктався від цієї літератури).
 
Коли в реальному житті побачила таких самих "просвітлених" людей і підофігіла, скільки ж там всередині насправді гри і брехні, то якось відійшов на другий план і Кастанеда за ручку з Коельйо, бо побачила так багато подібного від завчених фраз до способу життя.
 
У мене таке одвічне враження, що в них просто було забагато наркотиків / як шлях втечі/ від пейоту до різних грибочків й травичок. Якщо таке практикувати іноді, то ок, але так, щоб часто, то буде результат отакого дивного просвітлення, всезнання, магічних пасів і трохи зверхності над усім і до всього.
Читаючи, мене часом муляло, що ж не так з Пауло, коли ж це все таке мудре і а**єнне з його "йди за своїм серцем" і "слідуй долі, яка веде", а тепер знаю, тепер знаю, що це.
 
Насправді, в його стилі б бути зараз в позиції "мир у всьому світі, я тут палю за вас ароматичні свічки і молюся" і ніхто б й уваги не звернув, а тепер... Тепер він один з тих й**нутих.
 
Коельйо і Путін. Фото з мережі Інтернет
 
І так, продажі його книжок добряче підуть на спад у всьому світі. Хоч йому мало б було все одно на гроші, він ж "просвітлений" і живиться енергією тотемних духів та перегноєм листя тютюну, який відьми збирали у повню під весільні танці цнотливих косуль.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews