Науковці презентували міжнародний проект «Буковина як контактна зона»

10.01.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

10 січня в обласній державній адміністрації відбулась презентація міжнародного проекту «Буковина як контактна зона».

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук наголосив, що в переддень зустрічі міністрів закордонних справ України та Румунії на Буковині, символічною є презентація спільного проекту науковців двох сусідніх країн, а також Швейцарії.

«Впевнений, що проведені дослідження щодо тісної співпраці між народами України та Румунії стануть основою подальших спільних проектів. А налагодження комунікації між владним, науковими та культурними колами сусідських країн сприятимуть продуктивності двосторонніх відносин та співробітництва у всіх сферах», - зазначив посадовець.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Олександр Баньков у вітальному слові подякував авторам проекту, адже людський вимір у транскордонному форматі, особливо україно-румунському – це те, чого не вистачає для повноти оцінки співпраці двох країн.

«У співробітництві України і Румунії є багато, що відкривати, що досліджувати, і такі проекти дають уявлення, як живуть люди, які соціальні процеси відбуваються по обидві сторони кордону»,  - відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії.

Проект «Буковина як контактна зона» - міжнародний дисциплінарний дослідницький проект, що спільно реалізується громадською організацією «Квадрівіум», Чернівці, Україна, Центром європейських студій Ясського університету ім. А.Й. Кузи, Румунія та Центром управління та культури Європи Університету Санкт-Галенна (Швейцарія) та за підтримки Державного секретаріату освіти, досліджень та інновацій SERI (Швейцарія).

Проект «Буковина як контактна зона» ставить на меті визначити, яким чином переплітаються та взаємодіють культурні, історичні елементи та ідентичності, представлені на Буковині – в українсько-румунському прикордонному регіоні та дослідіти різноманіття культурних нашарувань, які присутні в буковинському краї, та їхній вплив.

Дослідження ґрунтується на соціологічному опитуванні, що стосується аспектів самоідентифікації, історичної пам’яті та сприйняття образу «іншого» серед румунської спільноти у північній частині Буковини та української спільноти у південній її частині. Опитування проводиться із використанням однакової методології та охоплює всю територію Буковини по обидва боки кордону – в Україні та Румунії. Дослідження носить міждисциплінарний характер і враховує історичні, політичні, економічні, культурні та лінгвістичні аспекти.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews