Чернівчанам нагадують - вакцина від дифтерії врятує життя

01.02.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує Україні спалах дифтерії – гострого інфекційного захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом є висококонтагіозним та досить небезпечним.

При захворюванні на дифтерію летальністю закінчуються 50% випадків. Іншим 50% захворілих, які одужують, загрожує інвалідність через ураження збудником дифтерії серцевого м’яза. Крім вакцинації, не існує способу запобігання хворобі.

Фахівці Департаменту охорони здоров’я облдержадміністраціїсвідомі того, якою важливою є імунопрофілактика для забезпечення інфекційного благополуччя в області й державі в цілому, не тільки закликають буковинців пройти вакцинацію від дифтерії, а й мотивують населення області власним прикладом. Частина працівників Департаменту отримала щеплення проти дифтерії торік, а ще п’ять – сьогодні.

У такий спосіб медики намагаються привернути увагу буковинців до необхідності щеплення. Адже загроза виникнення спалаху дифтерії стає дедалі реальною. Днями у м. Рубіжне, що на Луганщині, було зафіксовано захворювання, схоже на дифтерію. Однак, як згодом повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, підозрілий на дифтерію випадок у Луганській області не підтвердився після проведення лабораторних досліджень в мікробіологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України.​

У зв’язку з небезпечністю хвороби та низьким рівнем охоплення щепленнями, питання імунопрофілактики дифтерії залишається актуальним. Щеплення від дифтерії безкоштовне для всіх вікових груп. Вакцина є в достатній кількості.

Більше про дифтерію читайте наофіційномусайті Департаменті охорони здоров’я за посиланням: http://www.medcv.gov.ua/archives/11210

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews