Побутові відходи тепер можна захоронювати на чернівецькому полігоні КП «Спецкомунтранс»

15.03.2018 22:42   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині полігон КП «Спецкомунтранс» отримав ліцензію на захоронення побутових відходів. Про це розповів директор «Чернівціспецкомунтранс» Олександр Летучий під час брифінгу в Ратуші.

«У нас діє електронна система доступу на полігон, електронні ваги, камери стеження, тобто виконанні всі ліцензійні вимоги. Це дозволило нам бути одними з перших в Україні з ліцензією, - розповів посадовець. - Тільки полігон КП «Спецкомунтрансу» буде пристосованим до побутових відходів. Всі інші будуть визнані як стихійні звалища».

Також чернівчанам нагадали, що за вивіз сміття потрібно платити. А тому закликають мешканців укладати договори.

«Більше двох мільйонів гривень боргів перед нашим підприємством. Півтора мільйона заборгували комунальні установи, зокрема ЖРЕПи тощо, - повідомляє директор «АльтфатерЧернівці» Віталій Бутра. - Кожне друге підприємство на вулиці Кобилянськоі не сплачуює за вивіз сміття. І це далеко не бідні підприємства», - сказав Олександр Летучий.

За відсутність договору про вивіз сміття накладається штраф у розмірі від 340 до 1360 грн. Але зараз триватиме місячник санітарної очистки і благоустрою міста, він стартує з 15 березня. Триватиме до 30 квітня. У цей період інспектори з благоустрою будуть обстежувати місто на факт виявлення стихійних звалищ, розповів начальник інспекції з благоустрою. 

За матеріалами http://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua