Багатопрофільне чернівецьке підприємство «Кліпсидра» отримало штраф на понад півмільйона гривень

22.05.2018 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За використання не задекларованої праці посадовими особами Управління Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про накладання штрафної санкції на приватне багатопрофільне підприємство «Кліпсидра» у розмірі 670 140 гривень.

Приватне підприємство здійснює виробничу діяльність у Чернівцях. Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці встановили, що суб’єкт господарювання, яка надавала послуги з організації харчування в одному із загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру,  допустила до роботи у шкільній їдальні шістьох працівників, не уклавши  при цьому трудових правовідносин.

Працівників було допущено до роботи у порушення статті 21 - «Трудовий договір»  та статті 24 - «Укладення трудового договору» Кодексу законів про працю України.

Роботодавець також  не надала до територіального органу Державної фіскальної служби України відповідного повідомлення про їхнє  працевлаштування та не сплачувала за них єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інспектуючи відповідну документацію, головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області встановили  на підприємстві й інші  порушення трудового  законодавства.

Фахівці Держпраці виявили, що у порушення статті 107 Кодексу законів про працю України - «Оплата роботи у святкові та неробочі дні» - шістьом працівникам підприємства роботодавець належним чином (а саме у подвійному розмірі) не оплатила роботу, яку вони виконували у святкові дні.

Дане порушення трудового законодавства -  недотримання роботодавцем мінімальних державних гарантій в оплаті праці -  карається штрафом у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника щодо якого скоєно правопорушення, а саме 37 230 гривень.

Оскільки головні державні інспектори відомства виявили факт неналежної оплати праці шістьох працівників, то штрафна санкція, накладена на роботодавця, склала суму у 186 150  гривень.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews