Буковинці отримають більше безкоштовних препаратів у рамках проекту «Доступні ліки»

02.06.2018 21:43   Джерело: 0372.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У рамках поїздки заступника міністра МОЗ в Чернівецькій обласній державній адміністрації відбувся його брифінг, присвячений актуальній та важливій темі: «Трансформація в галузі охорони здоров’я: фармполітика – 2018».

Відтак, в рамках проекту «Доступні ліки» стане більше препаратів, які пацієнти зможуть отримати безкоштовно.

«В українській охороні здоров’я є ряд проблем, пов’язаних зі зверненнями населення до лікаря, і їх потрібно вирішувати комплексно. Чимало українців, зокрема близько 69%, займаються самолікуванням, що завжди веде до занедбаності та ускладнень їхніх захворювань. І те, що сьогодні тривалість життя українців складає 71 рік, а в сусідніх з Україною країнах ЄС вона є 81 рік, не може не хвилювати кожного з нас і Міністерство, котре формує політику в цьому напрямку. Саме тому нам необхідно впроваджувати системні докорінні зімни в охороні здоров’я, обговорюючи наші дії з відповідними фаховими авдиторіями, – каже Р. Ілик. – Як вже вдалось побачити, у Чернівецькій області голова облдержадміністрації добре володіє інформацією щодо медичних питань, тобто розуміє проблематику, яка є в галузі. Це безумовно полегшує роботу над тими нелегкими завданнями, які стоять перед областю та охороною здоров’я. Що ж стосується медичної спільноти, то поспілкувавшись з буковинськими медиками, можу відзначити, що вони також з розумінням відносяться, до тих змін, котрі сьогодні пропонує Міністерство».

Під час брифінгу заступник міністра МОЗ зупинився на роботі Урядової програми «Доступні ліки», питанні Національного переліку лікарських засобів та його призначенні, реформуванні первинної ланки надання медичної допомоги та проведенню національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», зосередив увагу на важливості впровадження електронного рецепта та регулюванні реклами лікарських засобів.

За матеріалами https://www.0372.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372.ua