Чернівці є привабливим містом для голландського IT-бізнесу - посол Нідерландів

28.06.2018 16:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Едуард Хукс (Eduard Hoeks) у супроводі Другого секретаря Посольства Джейхуна Остовара (Jeyhun Ostovar), радника Кароліна Спаанса (Carolien Spaans), Почесного Консула Королівства Нідерландів у Львові Андрія Гринчука 27 червня 2018 року з офіційним візитом відвідали Чернівці. Про це повідомила прес-служба Чернівецької міської ради.

На зустрічі звернули увагу, що обсяг експорту товарів із Чернівців у Нідерланди у минулому році зріс на 149% (до майже 2,8 млн. дол.), імпорт – на 64% (1,2 млн. дол.). Сторони погодились, що це тільки початок співпраці, яка обов’язково матиме подальшу перспективу з огляду на актуальні інвестиційні пропозиції.

Пан Посол зазначив, що Чернівці виявились привабливим містом для голландського бізнесу інформаційних технологій – вже 15 років у місті успішно працює та розвивається компанія «Glooni», яка спеціалізується на створенні комплексних програмних продуктів силами українських ІТ-спеціалістів.

Нідерландський посол запропонував свою підтримку спільним ініціативам з подальшого розширення програми голландсько-українських обмінів в освітянській та професійній сфері. Також обговорили реалізацію проекту «Чернівці – місто доброчесності», який міська рада впроваджує спільно з Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні (EUACI).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд