«Чернівціводоканал» має запас хлору для знезараження води лише на 2 тижні

11.07.2018 22:41   Джерело: pogliad.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

9 червня 2018 року на Дніпропетровщині на невизначений час зупинив роботу потужний хімічний завод АТ «Дніпроазот» у Кам’янському. 

У зв’язку з цим на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація зі знезараженням питної води. На окремих підприємствах галузі залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб. Про це повідомила прес служба Чернівціводоканалу.

В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає понад рік. Окрім того, таких спеціалізованих контейнерів в Україні недостатньо. Поставки хлору в цистернах з Європи (Румунія) є проблематичними. Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території Україні. В цистернах хлор отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста.

Запасів гідрохлориту, які має КП «Чернівціводоканал», вистачить на два тижні.

За матеріалами https://pogliad.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua