На Буковині пройде музичний фестиваль «Твоя країна fest»

13.08.2018 10:15   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Буковинський Новинар

У ньому візьмуть участь Фома та гурт «Мандри», «Тартак», «Антитіла», Марія Бурмака, Gypsy Lyre, Іванка Червінська та GrozovSka Band.

22 вересня у Новоселиці відбудеться фестиваль української музики «Твоя Країна fest».
 
Як повідомили у Міністерстві інформаційної політики, фестиваль пройде у серпні-вересні 2018 року в 7 прикордонних містах. У ньому візьмуть участь популярні українські виконавці – Фома та гурт «Мандри», «Тартак», «Антитіла», Марія Бурмака, Gypsy Lyre, Іванка Червінська та GrozovSka Band.
 
11 серпня концерт відбудеться у Ізмаїлі (Одеська область, кордон з Румунією), 18 серпня – у Генічеську (Херсонська область, адмінкордон з окупованим Кримом), 24 серпня – у Маріуполі (Донецька область, зона проведення ООС), 8 вересня – у Конотопі (Сумська область, кордон з Росією), 15 вересня – в Мукачевому (Закарпатська область, кордон з Угорщиною), 22 вересня – у Новоселиці (Чернівецька область, кордон з Румунією і Молдовою), 29 вересня – у Сарнах (Рівненська область, кордон з Білоруссю).
 
Як повідомив лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко (Фома), склад учасників фестивалю у кожному місті буде різним з огляду на концертні графіки артистів. «У кожного представленого на фестивалі артиста – своя аудиторія. Таким чином, ми зможемо охопити максимальне коло людей і шляхом культурної комунікації згуртувати їх навколо української мови, української ідеї», – підкреслив він.
 
Народна артистка України Марія Бурмака відзначила, що спеціально підлаштовувала свій концертний графік, щоб взяти участь у фестивалі «Твоя Країна fest». «Завдяки цьому фестивалю невеличкі містечка зможуть на деякий час стати культурними центрами своїх областей. Музика є важливим елементом культурної дипломатії, і їздити у такі прикордонні міста – дуже важливо зі сторони державотворення», – вважає співачка.
 
За словами лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополі, під час концерту кожен артист буде не тільки співати, а й «говорити зі сцени про важливі речі». «Така форма подачі дозволить поліпшити суспільно-політичний клімат у прикордонних районах, де зараз не так усе просто», – додав співак.
 
Лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський підкреслив, що завдяки участі у фестивалі вперше за 22 роки активної концертної діяльності зможе виступити в таких містах, як, наприклад, Генічеськ або Ізмаїл. «Від цього виграємо і ми, артисти, бо зможемо привезти свої шоу, пісні, свою енергетику до нової аудиторії, і самі міста, бо до них приїдуть виконавці дійсно високого рівня, концерти яких завжди проходять з максимальною віддачею і підтримкою публіки», – зазначив він.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь