Увага! На Буковині стартувала щорічна природоохоронна операція «Новорічна ялинка»

05.12.2018 21:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З метою попередження проведення самовільних рубок, безконтрольного перевезення та реалізації ялинок, у період підготовки до нового 2019 року, притягнення до відповідальності винних осіб за самовільну заготівлю і реалізацію незаконно зрубаних новорічних ялинок, розпочато операцію «Новорічна ялинка».

Тому у відповідності до ст 20-2 Закону України Про охорону навколишнього природного середовища», доручення Державної екологічної інспекції України від 27.11.2018 року № 179  «Про посилення заході державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» та розпорядження Чернівецької обласної державної адміністрації від 26.11.2018 року № 1314-р «Про заготівлю і реалізацію новорічних ялинок у передноворічний період 2019 року» Державною екологічною інспекцією у Чернівецькій області розроблено та погоджено з представниками Управління лісового та мисливського господарства, ГУ Національної поліції України в Чернівецькій області ,органами місцевого самоврядування, громадськими інспекторами з охорони довкілля комплексний план державного нагляду (контролю) під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до 2019 року.

Для порушників природоохоронного законодавства встановлені великі штрафні і карні санкції у відповідності до ст. 88-1 КУпАП порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн – 1700 грн), а  ті самі дії вчинені в межах природно-заповідного фонду - штраф від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3655 грн).

Якщо незаконна вирубка хвойних культур буде здійснена у лісах та інших захисних насадженнях і спричинить істотний збиток, а також їх вирубка в заповідниках або на територіях природно-заповідного фонду – у таких протиправних діях вбачатиметься склад кримінального правопорушення, передбаченого статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна вирубка лісу).

У разі виявлення порушень під час заготівлі новорічних ялинок повідомляти Державну екологічну інспекцію у Чернівецькій області  за адресою м. Чернівці вул. Шевченка, 71а, тел.: 51-71-49.     

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews