Спортивний сезон-2018 у Чернівецькій області успішно завершено

11.12.2018 21:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

2018 спортивний рік у Чернівецькій області завершено. Для спортсменів краю він був результативним, цікавим і захоплюючим.

На високому організаційному рівні пройшли в травні цього року чемпіонат світу та Європи з мотокросу та вперше в Україні – чемпіонат Європи на квадроциклах, а також в серпні 2018 року Чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування (рогейн).

На теренах області проводилися Всеукраїнські змагання з велосипедного спорту, боксу, шахів, спортивного орієнтування, бейсболу, баскетболу, волейболу, мотокросу, панкратіону, універсального бою, кікбоксингу та інших.

З початку року проведено 112 обласних змагань із зазначених видів спорту.

Успішно виступили буковинські спортсмени з таких видів спорту, як: легка атлетика, бокс, велосипедний спорт, карате, стрільба з лука, спортивне орієнтування, пауерліфтинг, панкратіон, ММА, рукопашний та універсальний бій.

Цьогоріч підготовлено 112 спортсменів І спортивного розряду, 100 – спортсменів кандидатів у майстри спорту України, 43 – майстри спорту України, 5 – майстрів спорту України міжнародного класу.

До складу збірних команд України у 2018 році входить 171 спортсмен області, в т. ч. з неолімпійських видів спорту – 106.

5 найкращих буковинських спортсменів у 2018 році отримали грошові винагороди, кращі спортсмени області отримують іменну стипендію обласної державної адміністрації. В проекті обласного бюджету на 2019 рік передбачається збільшення фінансування стипендій 60 кращим спортсменам краю на суму 360 тис. грн.

Разом з тим, завершується будівництво сучасного футбольного стадіону європейського рівня за адресою: м. Чернівці вул. Головна, 265 (колишній стадіон «Електронмаш») та встановлено синтетичне покриття на території ФОК «Олімпія», м. Чернівці, вул. Воробкевича, 6.

Побудовано спортивні майданчики зі штучним покриттям (с. Волока, Глибоцького району, с. Великий Кучурів Сторожинецького району, два у м. Чернівцях).

Наразі на фінальній стадії перебуває будівництво на території області 6 майданчиків зі штучним покриттям, що співфінансуються з державного бюджету, у 2018-2019 рр. будуть побудовані (реконструйовані) ще 13 майданчиків (в цьому році з державної бюджетної програми виділено 8961 тис. грн).

Розпочинається реконструкція спорткомплексу Чернівецької обласної ДЮСШ (передбачено до 2020 року) тазавершено капітальний ремонт басейну ліцею для обдарованих дітей у м. Чернівці по вул. Винниченка, 119.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews