Рабінович: Опозиція одноголосно висувала мене на посаду президента - я не пішов заради об'єднання України

27.12.2018 16:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

За словами політика, відмовлятися від президентських амбіцій було нелегко через те, що він був упевнений у своїй перемозі.

Народного депутата, лідера «Опозиційної платформи - За життя» Вадима Рабіновича як єдиного кандидата в президенти від опозиції підтримали всі учасники переговорів про об'єднання. Однак сам він відмовився балотуватися з релігійних причин і заради об'єднання країни. Про це політик розповів в прямому ефірі програми «Велике інтерв'ю з великим політиком» на телеканалі «112 Україна».

«У мене були дуже близькі відносини з митрополитом УПЦ МП Володимиром, який вже пішов з цього світу, ми з ним часто розмовляли. Це була людина дуже високої духовності. Також я підтримую хороші стосунки і з Київським патріархатом, і з Філаретом (тепер - Православна церква України, - ред.) - я нагороджений вищими нагородами обох церков. Підтримую хороші відносини і з представниками інших християнських церков. Але все це не дозволяє мені ставати арбітром в цих питаннях», - підкреслив парламентарій.

Він розповів, що якби не відмовився висуватися в президенти, то об'єднання  «За життя» отримало б підтримку всіх груп «Опозиційного блоку».

«Відкрию вам секрет. Ще на етапі переговорів про об'єднання з «Оппоблоком» група Колесникова, яка в підсумку відкололася, заявила: «Якщо ми висуваємо єдиним кандидатом Рабіновича, то ми не підемо». Вони були проти Бойка. Моя ж кандидатура об'єднувала всі групи. У підсумку саме мене і висунули єдиним кандидатом. Але потім я дуже довго думав. Президент в Україні завжди був глибоко залучений у всі релігійні питання. Релігія у нас відділена від держави тільки на папері. Тому я зрозумів, що не маю права цього робити (балотуватися в президенти, - ред.). У підсумку я відмовився йти в президенти заради об'єднання країни», - зазначив народний депутат.

За його словами, відмовлятися від президентських амбіцій було нелегко в першу чергу через те, що політик був упевнений у своїй перемозі.

«Представники обох церков сказали, що з мого боку це було високоморальне рішення. Так кажуть і все мислячі люди, з якими я розмовляв. Я думаю, що всі розуміють, що по-людськи я вчинив правильно. Хоча у мене була готова передвиборна кампанія і я був абсолютно впевнений в перемозі», - констатував Вадим Рабінович.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews