Прокуратура передала обвинувачення стосовно «Стіни Яценюка» до суду

16.06.2019 10:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Саме виходець із Чернівецької області Арсеній Яценюк був ідеологом побудови укріплення на межі з Росією.
 
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з детективами НАБУ завершили досудове розслідування щодо розтрати коштів з держбюджету. Мова йде про гроші, виділені для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим. Про це повідомляють на сторінці відомства у facebook.
 
Обвинувачення пред’явили 3 посадовим особам ДПС України, 3 директорам фірм-підрядників та 2 посередникам. Загалом на лаві підсудних постануть 8 осіб.
 
У ході розслідування встановили, що посадові особи Державної прикордонної служби України, за пособництва та співучасті із суб’єктів господарської діяльності, заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах. Загальна сума збитків державі склала 16 688 496,31 гривень.
 
Натомість на загальну суму 13 212 155,11 грн. підозрювані провели реконструкцію приміщень Харківської авіаційної ескадрильї під службові приміщення.
 
Як повідомляє видання Українська правда, йдеться про начальника управління будівництва адміністрації ДПСУ, екс-начальника першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ, старшого офіцера першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ, директора ТОВ "АЗІ”, екс-директора ДП "Чернігівський облавтодор”, директора та засновника ТОВ "Будцентр Витязь” та двох інших спільників.
 
Як відомо, одним з ідеологів побудови укріплень на кордоні з Росією у 2014 році був тодішній прем'єр, буковинець Арсеній Яценюк. Він зазначав, що їхнє призначення – сформувати першу лінію оборони і дати можливість регулярній армії прийти на допомогу.
 
НАБУ займалось розслідуванням можливого розкрадання грошей на проекті «Стіна» з березня 2016 року.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews