Чи будуть закриті церкви на Буковині під час свят?

11.04.2020 20:15   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сергій Осачук розповів про план дій під час Великодніх свят.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук у прямому ефірі розповів чому не будуть закриватися церкви на Буковині.

"Церква і держава розділені. Життя релігійне абсолютно відокремлене від держави органи державної влади. Ми спілкуємося з радою церков, яка представлена у кожній області країни. Жодна церква не буде закритою. До священнослужителів буде прохання: по можливості перейти на онлайн формат спілкування. Таким чином хоча б дистанційно люди зможуть брати учать у богослужінні,- запевнив Сергій Осачук.

Також, губернатор нагадав про постанову уряду, яка визначила максимальну кількість вірян, які можуть знаходитися у храмі.

"Як ви знаєте, про те що постановою визначена максимальна кількість вірян які можуть перебувати у храмі - це 10 осіб включно із священнослужителями. Про це повідомлені настоятелі всіх храмів".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь