Парк імені Шевченка у Чернівцях втратив 3,7 мільйони через неефективну роботу керівника

08.06.2020 15:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області провели державний фінансовий аудит діяльності КП «Центральний парк культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка».

Під час перевірки за період з 01.01.2017 по 30.11.2019, виявлено неефективні управлінські дії, що призвели до непродуктивних витрат та невикористання резервів збільшення власних доходів на суму понад 3,7 млн грн. Про це повідомляє Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області.

 
Близько 40 відсотків атракціонних комплексів, розміщених на території парку, належать іншим особам і парк використовує їх за договорами співпраці на умовах перерахування власникам частини отриманої виручки (від 25 до 75 відсотків). Співпраця за частиною зазначених договорів була для парку збитковою – витрати на обслуговування комплексів перевищили виручку, що залишалася в його розпорядженні, загалом на 917,2 тис. грн.
 
Окрім того, порівнянням сум виручки, що перераховується власникам атракціонних комплексів з орієнтовною вартістю цих комплексів з'ясовано, що парку набагато вигідніше самостійно придбати такі атракціони.
 
Наприклад, від атракціону «Зорб» (басейн з великими кулями для розміщення у них людини) за 2019 рік отримано виручки на суму  576,9 тис. грн, з яких 70 відсотків, або 403,8 тис. грн, перераховано власнику, тоді як максимальна вартість подібних комплексів, зважаючи на доставку, наразі не перевищує 100 тис. грн.
 
Загалом за 5 атракціонами, що їх використовує парк за договорами співпраці, витрати на їх придбання (з урахуванням сплати відсотків за можливим кредитом) окупилися б за один сезон та за 2 атракціонами – за два сезони, що дало б змогу надалі збільшити власні доходи парку щонайменше на суму понад 1,7 млн грн щорічно.
 
Упродовж 2017-2019 років парк отримав з міського бюджету 884,3 тис. грн для забезпечення освітлення території парку. Проте окремого обліку витрат електроенергії на ці цілі парк не ввів, а проведеним під час аудиту розрахунком установлено, що отримане фінансування утричі, або на 592,3 тис. грн, перевищило суму, достатню для цілодобового освітлення його території.
 

За результатами аудиту керівництву парку надано пропозиції щодо поліпшення ефективності його роботи. Про результати аудиту поінформовано Чернівецьку міську раду та правоохоронні органи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews