Обласна лікарня у Чернівцях на 80% заповнена хворими з COVID-19

16.08.2020 08:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Лише за минулу добу до медичних закладів потрапив 71 буковинець.

У Чернівецькій області сьогодні розгорнуто 13 госпітальних баз для пацієнтів із підтвердженим діагнозом «COVID-19» або ж із підозрою на нього. Це дві обласних, три міських та вісім районних лікарень. Про це повіддомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

На початках епідемії для таких хворих було виділено 997 ліжок. Однак у кінці червня-на початку липня, через зниження захворюваності, кількість місць зменшили до 600, і цієї потужності вистачало.

Проте, якщо наприкінці липня через коронавірус до лікарень області госпіталізували близько 20 людей на добу, то два тижні тому ця цифра зросла до 40, останні сім днів – до 50, а за минулу добу до медичних закладів потрапив 71 буковинець.

У зв’язку із такою ситуацією потужність ліжкового фонду була збільшена, сьогодні вона становить 730 інфекційних та 74 реанімаційних ліжка, тобто разом це 804. Заповненість цих місць складає 54,5%.

Так, у обласній лікарні зайнято 80% місць, відведених для хворих на COVID-19, така ж ситуація у Кельменецькій ЦРЛ, міських лікарнях №1 і №4. У Кіцманській ЦРЛ та міській лікарні №3 цей показник складає 90%, а Сокирянська лікарня заповнена на 100%.

 Із 17 серпня пропонуємо припинити планову госпіталізацію у Чернівцях та Глибоцькому районі, які увійшли до помаранчевої зони карантинних обмежень. За необхідності хворих на коронавірус можемо лікувати також у закладах так званої другої хвилі. Це Заставнівська, Герцаївська та Вижницька ЦРЛ, міська дитяча лікарня, - зазначила Марія Поліщук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews