Майже 2500 буковинців страждають від домашнього насильства, - поліція

18.08.2020 10:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Слідчі поліції розпочали 60 кримінальних проваджень.

Завдяки систематичному проведенню профілактичних заходів серед населення від початку дії карантинних обмежень на Буковині не фіксується збільшення кількості заяв та повідомлень щодо насильства в сім’ї. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Проте, в ніч з 16 на 17 серпня до поліції надійшло повідомлення про те, що у Сторожинецькому районі 57-річний чоловік під час сутички наніс тілесні ушкодження  своїй родичці.  84-річну жительку села Зруб-Комарівці доправили в лікарню.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального Кодексу України.

Поліцейські продовжують запобігати та протидіяти випадкам вчинення насильства та нагадують: якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, звертайтесь за номером «102»!
 
Так, за сім місяців цього року до поліції Чернівецької області надійшло майже 2500 звернень про вчинення домашнього насильства. До адміністративної відповідальності притягнуто 2350 осіб. Винесено 881 термінових заборонних приписів. Слідчі поліції розпочали 60 кримінальних проваджень за ознаками статті 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального Кодексу України. З них 40-направили до суду.
 
Для ефективної протидії домашньому насильству на території Буковини з вересня минулого року запрацювала мобільна група реагування на такі факти. За цей період співробітники підрозділу здійснили 1654 виїзди, з яких 552 - підтвердились.
 
Поліцейські нагадують, якщо ви стали жертвою насильства, звертайтесь за номером «102»! Також вам допоможуть:
  • Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги — працівники даного центру завжди готові допомогти людям, які з тої чи іншої причини опинилися в скрутному становищі. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й різноманітні соціальні послуги, які допоможуть стати на ноги (послуги побутового характеру, педагогічні, медичні, інформаційні та навіть юридичні). Тел. (0372) 582383;
  • Обласна комунальна установа «Соціальний центр матері та дитини» - в даний заклад для тимчасового проживання можуть звернутись жінки, на сьомому-дев'ятому місяці вагітності та матері з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, потерпають від домашнього насильства. Тел. (0372) 527998;
  • Чернівецький міський центр соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді — також в свою чергу надають допомогу сім'ям, які її так потребують — батькам, які виховують дітей з особливими потребами, дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі та іншим. Тел. (0372) 526434;
  • Служба у справах дітей Чернівецької міської ради — дана установа організовує та реалізовує різноманітні заходи, спрямовані на поліпшення становища дітей в нашому місті, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Також запобігає дитячій бездоглядності та безпритульності, попередженню жорстокого поводженню з дітьми в сім’ї та поза сімейним оточенням, вчиненню дітьми правопорушень. Тел. (0372) 523405.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews