Бюджет Чернівецької ОТГ на 2021 рік складатиме 2,3 мільярда гривень

10.12.2020 12:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Цього року вперше формується бюджет Чернівецької міської територіальної громади, до складу якої увійшли Чернівецька, Коровійська та Чорнівська громади.

Загальний обсяг бюджету Чернівецької територіальної громади на 2021 рік пропонують затвердити в сумі понад 2,37 мільярда гривень. Доходна частина бюджету становитиме 2,3 мільярда гривень, з яких власні доходи – понад1,8 мільярда гривень. Про це повідомили у фінансовому управлінні міської ради.

Візуалізація проєкту бюджету Чернівецької міської територіальної громади на 2021 рік оприлюднена на офіційному вебпорталі міської ради за цим посиланням.

До загального фонду міськогобюджету у 2021 році планують залучити понад 1,7 мільярда гривень доходів. Це на 71,8 мільйонів гривень менше, ніж у цьому році. Зокрема, у 2021 році буде припинено зарахування до місцевих бюджетів 13,44 відсотка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального. Це зменшить доходи міського бюджету Чернівецької громади на 50,6 мільйонів гривень. Окрім того, через спад економіки та пандемію COVID-19 очікується зменшення надходжень єдиного податку на 23,6 мільйонів гривень, плати за надання адміністративних послуг – на 10,2 мільйона гривень.

Найбільшу частинузагального фонду бюджету становить податок на доходи фізичних осіб – понад 1,09 мільярда гривень. Майже 468,4 мільйона гривень планують отримати місцевих податків та зборів, в тому числі 178 мільйонів гривень – плати за землю, 31,9 мільйонів гривень – податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Очікується також, що надійде майже 256 мільйонів гривень єдиного податку, 1,44 мільйона гривень – збору за місця для паркування транспортних засобів, 750 тисяч гривень – транспортного податку та 400 тисяч гривень – туристичного збору. Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів становитиме понад 85,4 мільйона гривень. Надходжень від оренди комунального майна очікують отримати 33 мільйона гривень, податку на прибуток комунальних підприємств та установ – 3,4 мільйона гривень, плати за розміщення тимчасово вільних коштів бюджету – 5,0 мільйонів гривень.

До бюджету розвитку планують залучити понад 30,3 мільйона гривень, зокрема за рахунок відчуження комунального майна – 5,0 мільйонів гривень, продажу земельних ділянок – 18,0 мільйонів гривень, пайової участі у розвиток інфраструктури – майже 7,3 мільйона гривень. Власні надходження бюджетних установ становитимуть понад 51,6 мільйона гривень,надходження до цільових фондів – 8,1 мільйона гривень.

З державного бюджету громада очікує отримати в 2021 році освітньої субвенції в сумі 498,1 мільйона гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews