У Чернівцях проведуть коворкінг «Оберіг для родини: тайнопис вишиття»: як долучитися

26.04.2023 15:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

З 15 травня до 7 червня у Чернівцях триватиме коворкінг з вишиття. Долучитися можна цілими родинами. Під час нього майстер народного мистецтва України Микола Шкрібляк розповість про символічно-знакову систему вишиття.

І про те, що кожен візерунок і навіть окрема його деталь наповнені інформацією, яку важливо вміти читати, правильно поєднувати, доречно застосовувати. Учасники разом з головним експертом коворкінгу, а також із запрошеними майстрами та майстринями навчаться читати, трактувати тайнопис вишиття, довідаються про своєрідність буковинського вишиття та працюватимуть над проєктами оберегів для своєї родини.

Участь у коворкінгу безкоштовна. Потрібно лишень заповнити форму для реєстрації родини: https://bit.ly/41ZQ5ht. Зробити це можна до 9 травня.

Календар коворкінгу:

  • до 9 травня: реєстрація для участі.
  • 15 травня, 16:00–18:00 – розповідь про тайнопис вишиття; інтерактив.
  • 17 травня, 16:00–18:00 – знайомство з буковинським вишиттям; інтерактив.
  • 23 травня, 16:00–18:00 – поглиблене знайомство з техніками вишиття, матеріалами, початок роботи над власними проєктами, консультація майстрів.
  • 7 червня, 16:00–18:00 – презентація своїх проєктів.

Довідково

Проєкт реалізують на базі Буковинського центру культури і мистецтва (Чернівці, вул. Йозефа Главки, 1-а). Серед організаторів Чернівецька міська та обласна рада, а також обласна військова адміністрація. Мета заходу – розвиток якісного родинного дозвілля, акцент на традиції як на духовно-інтелектуальному зв’язку між різними поколіннями, як на системі цінностей, що передаються насамперед через внутрішньородинну комунікацію. Також коворкінг сприятиме створенню середовища людей, об’єднаних спільними інтересами.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews