Буковина - пілотний регіон в Україні з розвитку соціальних послуг (ФОТО)

09.04.2024 09:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецька область – пілотний регіон в Україні з розвитку соціальних послуг. Зокрема, соціальної адаптації, підтриманого проживання та розвитку навчально-методичної роботи у соцсфері.

Із робочим візитом на Буковині перебував керівник програм «Відновлення, реабілітація та реінтеграція» Представництва Європейського Союзу в Україні Станіслав Топольницький.

Він взяв участь у засіданні другого регіонального форуму «Разом ВПОраємося 2.0: координуємо, інтегруємо, відбудуємо», побував у Глибоцькій громаді та ознайомився з соціальними сервісами, а також зустрівся з першою заступницею начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альоною Атаманюк.

Нагадаємо, Чернівецька область – пілотний регіон в рамках проєкту ПРООН «EU4 Recovery - розширення можливостей громад в Україні» щодо практичної реалізації державної політики у сфері сервісів підтриманого проживання для осіб з ментальними порушеннями.

В межах цієї проєктної ініціативи фахівці досліджуватимуть проблеми організації послуг підтриманого проживання в інтернатних закладах.

Окрім цього, спеціалісти розроблять та апробують програми і механізми індивідуального підтриманого проживання на рівні сім'ї та громади (для людей з різними потребами та проблемами, в тому числі проблемами, пов'язаними з війною).

Фото Чернівецької ОДА

 

Фото Чернівецької ОДА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews