Конкурс «Краща книга України» від Держкомтелерадіо виграло чернівецьке видавництво

18.12.2017 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Переможцям Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України», який проводить Держкомтелерадіо, вручили дипломи. Серед переможців - видавництво ТОВ «Українська прес-група».

Видавництво отримало перемогу за книгу під редакцією Лариси Івшиної «Корона, або Спадщина Королівства Руського», видавництво «Балтія-Друк» за книгу Людмили Герус  «Українська народна іграшка», видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» за книгу Василя Шкляра «Троща», видавництво «Либідь» за книгу Мойсея Фішбейна «Пророк. Поезія. Переклади», видавництво «Букрек»  за книгу Галини Дацюк «Янголи Небесної чоти» та інші. «Янголи Небесної Чоти» випустили за підтримки Держкомтелерадіо за програмою «Українська книга-2016». У книзі зібрані імена видатних людей, яких називають моральними авторитетами суспільства.

Усіх їх об’єднує те, що зовсім нещодавно вони були гостями передачі на радіо «Культура». Розмови у прямому ефірі – це миттєвості, до яких згодом не повертаються. Оприлюднені ж у книжці інтерв’ю дають можливість звертатися до слова лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка ‑ письменника Анатолія Дімарова, художника Миколи Стороженка, філософа Євгена Сверстюка, а також матері учасника руху опору Валерія Марченка – Ніни Марченко, співака Степана Фіцича. Їхні голоси вже в небесах, але видруковане радіослово дає нам можливість почути цих людей на землі і подякувати за незабутні зустрічі, що випромінювали любов.

Друга частина книжки присвячена митцям, які живуть та творять культурний простір України і стали добровольцями, волонтерами АТО, героями Революції гідності. «Через книжку – нервом, кожною клітинкою пульсує життя України! – розповідає про видання Галина Дацюк. ‑ Риторика передач – з сучасними викликами: кордон, війна, майдан, волонтери. Свобода – це шлях до свободи, і він триває!

Ця книжка ‑ калейдоскоп яскравого, багатоманітного, наповненого життя, творять яке люди таланту, любові, високої сили духу і патріотизму! «Ми – українці, наші янголи теж українці, і разом ми можемо перемагати!».

За матеріалами http://acc.cv.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews