Черепи, нетверезі єноти і яйця у Сторожинцях - дикий 2017 на Буковині

02.01.2018 08:43   Джерело: vsemisto.info
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Минулий 2017 рік ще довго лишатиметься у пам’яті буковинців завдяки такими цікавими спогадам, як гастролі єнотів-алкоголіків, кури, сауни і розпуста у одному ліцеї та «яйця чернівчан» на день міста.

Найбільш шоковою новиною була інформація про те, що у Сторожинці єноти не лише пограбували магазин, але йтак напилися спиртного, що їх потім лікували від алкогольної інтоксикації. Насправді ж директор цирку ще той циркач, і він просто пожартував про неслухняних єнотів у інтерв’ю «Комсомольській правді». Це жартівливе інтерв’ю наробило галасу у всіх ЗМІ. Вся Україна говорила про п’яних єнотів і смакувала подробиці їхнього лікування і бешкету у магазині. Цей ляп ми намагалися спростувати правдивою інформацією, про те, що єноти алкоголь не пили, лише понадкушували ковбаси. Проте це вже було не так цікаво, погодьтесь…

Ще один жартівливий ляп ЗМІ, який не можемо оминути, це роздуми про святкування Дня міста і особливо велетенської яєчні на площі Пресвятої Марії. Журналісти яскраво смакували цей анонс у промовистих заголовках: Вжарять по яйцях чернівчан, Чернівці – місто з яйцями і т.д.

Зрештою, на площі Пресвятої Марії приготування гігантської яєчні таки стало апогеєм святкування. Для страви розбили 500 яєць. Годували яєчнею усіх охочих, страву «розмели» за лічені хвилини.

В ТОП ляпів із задоволенням включаю ляп радника міського голови Андрія Олійника. Саме він запропонував провести експеримент з рухом на проспекті Незалежності у Чернівцях. Комунальники встановили кільце для руху автомобілів на перехресті проспекту і вулиці Небесної Сотні.

Ця спроба виявилася хибною, автомобілісти ніяк не могли второпати, куди вони мають їхати, коли і за ким. Колапс на дорозі змусив ідейних натхненниківвідмовитися від цього експерименту раз і назавжди.

Ще одним ляпом комунальників можна назвати їхню ідею зачепити знайдений людський череп на дереві посеред дитячих гойдалок у Сторожинецькому парку "Юність".

Ця знахідка злякала всю Чернівецьку область. На місце виїхала слідчо-оперативна група, судмедексперти. Але як виявилося, череп на дерево помістили комунальники, які знайшли його, прибираючи берег місцевої річки Сірет.

Були ляпи і у депутатів міської ради. Після постійних переконань, що міські обранці нужденно працюють, дуже ретельно і уважно вивчають кожне питання порядку денного, журналістам Інформаційного агентства АСС потрапив у фотооб’єктив цікавий кадр депутата міськради, який промовисто описував, про що насправді думають міські обранці на довгих засіданнях у Ратуші.

Але найбільш обговорюваним ляпом у сесійній залі цього річ була заява волонтера, яку дружно підтримали у обговоренні депутати про чернівецький ліцей, де окрім того, що директор домагається освітянок, ще й є сауна, та ферма, де розводять свиней та курей. Вся країна підхопила цю заяву, батьки ліцеїстів кинулися шукати сауну і свиней, та виявилося, що кури, свині і сауна знаходяться в одному ліцеї, а директор, якого звинувачують у незаконних діях – зовсім у іншому. Цей ляп вартував усім Чернівцям досить дорого, адже така антиреклама геть не до лиця нашому місту.

Завершу ТОП ляпів 2017 року силою соцмереж. По-перше, час від часу групи батьків чернівецьких садочків та шкіл вибухали страшними інформаціями про викрадення дітей. І ці повідомлення поширювалися далі набагато швидше, ніж їх спростування. Адже діти насправді пропадали не в Чернівцях, і навіть не в Україні, і навіть не в цьому році.

А ще, через Фейсбук цього річ зимові канікули ледь не розпочалися для чернівецьких школярів на тиждень раніше. Річ в тім, що користувачі соцмереж активно почали ділитися минулорічною інформацією Інформагентства АСС про те, що канікули через захворювання на ГРВІ та грип розпочинаються на тиждень раніше. Тому вчителям та працівникам управління освіти довелося докласти зусиль, щоб переконати дітей і батьків у тому, що це застаріла інформація, принаймні на один рік.

Автор: Людмила Григорчук

За матеріалами www.vsemisto.info

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vsemisto.info