У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбудеться свято «Від Різдва Христового до Йордану»

13.01.2018 01:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

21 січня о 13.00 у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбудеться фольклорно-етнографічне свято «Від Різдва Христового до Йордану».

Мистецький захід проводиться з метою збереження багатовікових традицій зимових календарних свят буковинського краю, джерел автентичного фольклору у колядках, щедрівках, маланкових дійствах, йорданських піснях, народному музикуванні, танцях, костюмах, етнографічній атрибутиці, народних ремеслах.

Організатори свята: управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, учбово-методичний центр культури Буковини, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту. 

Свято сприятиме збереженню, розвитку та популяризації традиційної культури, творчому зростанню фольклорно-етнографічних колективів краю, вивченню автентичних матеріалів, збагаченню їх репертуару, відродженню різдвяної  обрядовості.

Організатори цього захоплюючого дійства  впевнені, що воно вкотре приверне увагу буковинської громади та гостей краю, насамперед – молоді.

Головне завдання заходу – зародити почуття пошани до глибинної культури рідного народу, її витоків, які формують духовно-естетичну основу української спільноти.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews