За біометричним паспортом - в село. На буковині запускають нову послугу

25.06.2018 15:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

Все необхідне обладнання закуплено, робочий кабінет обладнаний - чекають підключення міграційників.

У найближчих планах Великокучурівської ОТГ відкриття у будівлі ЦНАПу паспортного столу.

Про це голова ОТГ Василь Тодеренчук розповів під час навчального візиту делегацій громад Полтавської, Черкаської та Вінницької областей на Буковину.

«На сьогодні в Україні є лише кілька громад, які в себе видають біометричні паспорти, – каже голова Василь Тодеренчук. – Надіюсь, що ми скоро також будемо в їх числі. У нас все вже готове. Чекаємо лише підключення територіального органу міграційної служби до системи і проводимо конкурс на вакансію паспортиста. Ми приміська ОТГ. В обласному центрі постійні черги за паспортами, так само і в районному центрі. Маю надію, що їхніх клієнтів ми переманимо до нас. І скоро почнемо заробляти кошти, надаючи таку потрібну для людей послугу. А це немалі гроші. Наприклад, наш район лише за півроку на послузі з видачі біометричних паспортів заробив для міської громади понад 600 тисяч гривень. Якби ми вже запрацювали у цьому напрямку, то дуже швидко б повернули вкладені в обладнання і відкриття паспортного столу кошти. На усе це в нас пішло близько 400 тисяч гривень».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС