На Укрзалізницю подали до суду, бо провідник поїзда «Чернівці – Одеса» розмовляв російською

16.07.2018 11:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Львів’янин Ярослав Попович домігся через суд, щоб усі провідники потягів спілкувалися на роботі лише українською. 

Як повідомляє Високий Замок, Личаківський районний суд Львова визнав неправомірною відмову провідника потяга "Чернівці — Одеса" спілкуватись з пасажирами державною мовою. 

Тепер "Укрзалізниця" має подавати послуги виключно українською. Громадські активісти, які виграли суд у цій справі припускають, що "Укрзалізниця" може оскаржити рішення Личаківського районного суду — подати апеляцію.

З позовом до суду звернувся 35-річний львів’янин, юрист Ярослав Попович. Він мандрівник зі стажем, часто користується послугами "Укрзалізниці". Чоловік розповів, що інцидент трапився ще у 2017 році. 

"Сів у потяг „Чернівці-Одеса“ на станції у Коломиї, — каже він. — У нашому вагоні якраз працювала одеська група провідників. Один спілкувався державною мовою, інший — російською. Зробив російськомовному провіднику Денису зауваження. Той відповів мені, що Одеса — багатонаціональне місто, і що він має право обслуговувати пасажирів такою мовою, як зручно. Я обурився, вирішив поговорити з начальником поїзда".

Після розмови Ярославу Поповичу довелося написати негативний відгук у книзі скарг та пропозицій. Відтак він звернувся за допомогою до Феміди. До матеріалів справи долучив скаргу, квитки.

Представник "Укрзалізниці" на судове засідання з’явилася лише раз і то була не підготовлена, просила детальніше ознайомитися з матеріалами справи. 

"Під час розгляду справи до мене на контакт із залізничників ніхто не виходив: ні з центрального офісу „Укрзалізниці“, ні з бригади провідників потяга, — каже Ярослав Попович. — Не надали жодних документів у цій справі".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець