При купівлі тютюну та алкоголю вимагайте чек!, - радить ДФС Буковини

16.08.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів: алкогольних напоїв і тютюнових виробів - це пряме надходження до місцевих бюджетів, а отже реальні кошти, які можуть конвертуватися у відновлені дитячі майданчики, освітлення, відремонтовані вулиці, зарплати медикам та освітянам тощо - роз’яснює Наталія Донець начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

За словами Наталії Донець, кожен громадянин певною мірою бере участь у наповненні місцевих бюджетів, щодо акцизного податку, то його платниками фактично є кінцеві споживачі, для яких податок у розмірі 5% включений вже в ціну товару, а бізнесмени – продавці лише перераховують роздрібний акциз до бюджету. Тобто, стан надходжень роздрібного акцизного податку напряму залежить від легалізації сум проданого товару.

Саме тому – продовжує Наталія Іванівна - покупці мають бути надійними “контролерами” всіх продавців алкоголю та тютюнових виробів і вимагати на всю вартість купівлі фіскальний чек РРО. Його видача - це гарантія включення суми до доходів, з яких обраховуються податки та запорука захисту своїх споживацьких прав у разі придбання недоброякісної продукції.

Загалом, впродовж семи місяців цього року місцеві бюджети отримали майже 68,5 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Виконання доведеного індикативного показника забезпечено на рівні 12,3 відсотків, що в гривневому еквіваленті означає додаткові надходження майже 7,5 млн.грн.

«Для того, щоб кожна громада мала більше шансів стати кращою та багатшою, ми маємо навчитися платити податки. Ця корисна звичка принесе кожному із нас неабиякий зиск. Тому спробуймо з малого – вимагаймо чек при купівлі підакцизних товарів! - підсумовує Наталія Донець.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews