Безкоштовний семінар-тренінг «Територія молодіжного підприємництва» провели у Чернівцях

23.10.2019 21:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

22 жовтня  2019 року  для учнівської та студентської молоді  Чернівецької області відбувся безкоштовний семінар-тренінг «Територія молодіжного підприємництва».

Захід   відбувся  з метою сприяння розвитку молодіжного підприємництва, самозайнятості та ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі та в рамках виконання Комплексної програми молодіжної політики у Чернівецькій області на 2016-2020 роки. У семінарі-тренігу взяли участь студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, Буковинського державного медичного університету,  Чернівецького індустріального коледжу та учні вищого професійного художнього  училища №5. Розпочала лекцію виконавчий директор центру громадської активності «Синергія» та спікер Наталя Батракова. Вона розповіла про те, як розпочати свій бізнес, генерувати бізнес-ідеї та про складові успіху в реалізації власної справи, включно з формуванням початкового капіталу та фінансовими розрахунками. У процесі тренінгу учасники дізнались про види підприємницької діяльності та як власне хобі перетворити у вдалий бізнес-проєкт.

Заключним етапом семінар-тренінгу стали  основи фінансової грамотності, як запоруки фінансової безпеки. Студенти опанували такі її складові: освоєння законодавчої бази, грамотний підхід до коштів, облік і ретельне планування фінансових витрат, основи співпраці з фінансовими установами, «інвестиції» та «фінансовий план». 

Невеликий тест на фінансову грамотність допоміг кожному з присутніх засвоїти «золоті» правила фінансової грамотності. Наприкінці семінар-тренінгу в.о. начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Артур Боштан вручив кожному учаснику сертифікати про проходження відповідного навчання.

Довідково.

Організатори заходу: управління молоді та спорту облдержадміністрації, Центр громадської активності «Синергія», Інформаційний центр ЄС Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича  на базі  наукової бібліотеки Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича (м. Чернівці, вул. Л. Українки, 23).

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews