Буковина лідирує в Україні за кількістю родин, які скористалися послугою «єМалятко»

11.03.2021 12:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецька область – лідер в Україні за кількістю родин, які у лютому 2021 року скористалися комплексною послугою «єМалятко». 95% новоспечених батьків на Буковині оформили перші документи малюків за допомогою цього сервісу. Про це повідомив перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Він також зазначив, що окрім Чернівецької ще дві області мають високий показник – Рівненська (93%) та Львівська (91%). Натомість три великих регіони пасуть задніх – Харківська (54%), Запорізька (50%) та Дніпропетровська (46%) області. Загалом же у лютому послугою «єМалятко» скористалося 72,2% усіх українських родин із немовлятами.

Нагадаємо, проєкт «єМалятко» запрацював 1 січня 2020 року офлайн як експеримент. У жовтні 2020 запроваджено перший електронний медичний висновок про народження, а послуга стала доступна онлайн на порталі Дія. За однією заявою можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews