На тисячах гектарів обрізають буковинські сади

10.02.2022 08:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У садівничих господарствах Буковини тривають роботи з догляду за плодовими насадженнями. Обрізку багаторічних культур провели більш як на 70% площ. Крім того, за осінь та зиму родентицидами обробили 3,6 тисячі гектарів садів, аби захистити їх від мишоподібних гризунів.
 
Про це інформує Управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації.

За відсутності морозів і потепління, слід очікувати збільшення чисельності шкідників. Боротися із ними можна дозволеними до застосування препаратами: «Антимиша», «Бромакем», «Багіра», «Рат Кіллер Супер», «Шторм» та інші.

Крім того, екологічно безпечний для людей, тварин і довкілля препарат «Бактоцид» виготовляють на Буковині. Це зернова принада, котру виробляє відділ біологічного методу захисту рослин Чернівецької обласної фітосанітарної лабораторії, що у Заставні.

Нині у Чернівецькій області площа плодово-ягідних насаджень складає майже 30 тисяч гектарів, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах – близько 5 тисяч гектарів. Більш як 70% всіх насаджень складають зерняткові культури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews